YENİ Parti İzmir İl Başkanı Çağatay Güç, AKP’ye geçen siyasetçilere yönelik sert mesajlar verdi. Güç, siyasi sürecin bundan sonra farklı ilerleyeceğini belirterek, “Bundan sonraki süreç bambaşka olacak” dedi.

Gözden kaçırmayın

Başkan Serkan Acar’dan ALTO’ya İade-i ZiyaretBaşkan Serkan Acar’dan ALTO’ya İade-i Ziyaret

Uzunca süredir itidalle yürüttüğümüz bu süreci bundan sonra siyasal anlamda daha çok sertleşeceğimiz Büyükşehir Meclisi'nde daha farklı bir şekilde yol yürüyeceğimiz, ters yöne kürek çekilen bu siyaseti çok farklı yönlere taşıyacağımız bu sürece girdik. Bugüne kadar yaptığımız bütün açıklamalar gitmemesi ve bu konuda psikolojik baskı hissetmemesi üzerineydi. Ancak görüyoruz ki pazarlıklar çok önceden yapılmış. AKP ilk seçimlerde gidecek.

Kaygan bir şekilde hareket eden siyasetçilerin hepsi AKP ile birlikte yok olacaklar. Buradan hem İstanbul'daki hem İzmir'deki geçen arkadaşlara sesleniyorum. Eğer geçme nedenleri AKP iktidarının yakaladıkları dosyalardaysa bu dosyalar biz iktidara geldiğimiz zaman da açılacak. Bizim geldiğimiz zaman da olacaklarını bilmeleri gerekiyor. AKP iktidar şu anda kağıttan kaplan. Bakın fon krizi büyük bir kriz. 455.000 insan doğrudan etkilenmiş.

2 ay sonra, 3 ay sonra bu krizin etkilerini göreceksiniz. Bu krizin yaşandığı süreçten sonra bu iktidar ayakta kalamayacak. Yeni parti iktidarında bu kayan siyasetçilerin hepsi bu yaptıkları sürecin bedelini ödeyecekler. Bunu bilmeleri gerekiyor. Bundan sonra onların siyasi hayatı da bitmiştir. Çarşamba günü büyük bir aydınlık ve cumhuriyet yürüyüşü yapacağız. Bu sürecin bir tane basın açıklamasıyla bitmeyeceğini bilmesi gerekiyor Cemil Bey'in. Bundan sonraki süreç bambaşka olacak.

Siyasetin, siyasi yarışın, siyasi söylemin nasıl olduğunu bundan sonra görecek arkadaşlar.

Milletimizin oyuyla seçilip siyasi pazarlıklarla AKP’ye geçenler hesap vermekten kaçamaz! Parti değiştirmek dosyalarınızı kapatmaz. Suçlu er ya da geç cezasını çekecek. YENİ Parti iktidarında ülkemize adalet yeniden gelecek ve herkes eşit şekilde yargılanacak. İzmir’in iradesini asla çiğnetmeyeceğiz! İzmir’imizin milli iradesini çalıp gidemezsiniz. Milletimizle bu zalim iktidarı değiştireceğiz!