İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, Avukat Murat Aydın ve Gazeteci Ender Aldanmaz’ın yer aldığı "Gerçeğin Öteki Yüzü - Fikr-i İsyan" programında bu hafta; gazetecilere yönelik baskılar masaya yatırıldı.
Gözden kaçırmayın
Başkan Serkan Acar’dan ALTO’ya İade-i ZiyaretProgramın açılışını basın özgürlüğüne yönelik baskılara değinerek yapan İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Dilek Gappi, hafta sonu Kadıköy'de tutuklu meslektaşları İsmail Arı, Merdan Yanardağ ve Alican Uludağ için bir araya gelen gazetecilerin polis ablukasına alınmasına tepki gösterdi.
Haberin yanlışlığına mahkemelerin değil, tekzip mekanizmalarının karar verebileceğini vurgulayan Gappi, "Kalemleriyle var olan insanları kelepçeli kalkanlarla ablukaya aldılar. Gazetecilik hiçbir zaman hapsedilemez. Biz meslektaşlarımızın yanında olmaktan hiçbir zaman vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.










Yorumlar
Yorum Yap