İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında “şüpheli” sıfatıyla ifade veren ve ardından serbest bırakılan Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli’ye CHP İzmir İl Başkanı Çağatay Güç’ten destek açıklaması geldi. Güç, süreci “iftira siyaseti” olarak nitelendirdi.
Gözden kaçırmayın
Başkan Eryılmaz: Aliağa yoruldu, çözüm planı hazırLal Denizli, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ünlülere yönelik yürütülen uyuşturucu soruşturması kapsamında dosyaya “şüpheli” sıfatıyla dahil edilmiş, savcılığa giderek ifade vermiş ve işlemlerin ardından serbest bırakılmıştı. Denizli savcılık ifadesinde, “Uyuşturucu madde kullandığımı, uyuşturucu madde kullanılan herhangi bir yerde bulunduğumu kesin bir dille reddediyorum” ifadelerini kullanmıştı.
Gelişmenin ardından Çağatay Güç açıklama yaptı.
Güç açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Çeşme Belediye Başkanımız Lâl Denizli, sürecin en başından itibaren hukuka ve şeffaflığa olan saygısıyla hareket etmiş; çağrıldığı anda ifade vermeye gitmiş ve yöneltilen tüm iddiaların asılsız olduğunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. Dahası, ortaya atılan çirkin ithamların tamamen aydınlatılması için gerekli her türlü incelemenin yapılmasını bizzat kendisi talep etmiştir. Gerçekler bu kadar nettir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak iftira siyasetine asla teslim olmayız. Milletimiz de bu kirli siyasi oyunlardan artık bıkmıştır. Sandık geldiğinde milletimiz en net cevabı verecek; biz de ülkemizi yeniden hak, hukuk ve adalet anlayışıyla buluşturacağız. Bir kez daha açıkça ifade ediyoruz: Lâl Başkanımıza attığınız iftiraların hesabını milletimize vereceksiniz. Lâl Başkanımız yalnız değildir. Önce kendi içinizdeki hukuksuzluklarla yüzleşin, temizliği önce kendi kapınızın önünde yapın.”











Yorumlar
Yorum Yap