İzmir Valisi Süleyman Elban’ın yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığı yönündeki açıklamalarının ardından GDZ Elektrik Dağıtım’dan resmi bir açıklama gerçekleştirdi. Şirket, bölgede yapılan ilk incelemelerde yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığına dair herhangi bir somut bulgunun bulunmadığını söyledi.

Gözden kaçırmayın

İzmir barajları doluluk oranları kritik seviyedeİzmir barajları doluluk oranları kritik seviyede

İzmir Valisi Süleyman Elban’ın yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığı yönündeki açıklamalarının ardından GDZ Elektrik Dağıtım’dan resmi bir açıklama gerçekleştirdi. Şirket, bölgede yapılan ilk incelemelerde yangınların elektrik hatlarından kaynaklandığına dair herhangi bir somut bulgunun bulunmadığını söylerken, yaz aylarında artan sıcaklık, düşük nem oranı ve şiddetli rüzgâr gibi doğa şartlarının da yangın riskini artırdığı vurguladı. GDZ Elektrik Dağıtım, yangınlarla mücadele konusunda tüm kurumlarla iş birliği içinde çalıştıklarını açıkladı.

GDZ Elektrik Dağıtım'ın açıklaması şu şekilde:
Yangınların elektrik hatlarından çıktığına ilişkin somut bir kanıt yok
"Ülkemizde etkisi devam eden orman yangınları hepimizi derinden üzmüştür. Yangınlarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ailelerine ve yakınlarına başsağlığı diliyor; acımızı paylaşan tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kamuoyuna yansıyan bazı haberlerde, yangınların elektrik kaynaklı olduğuna dair iddialara yer verildiği görülmektedir. Öncelikle kesin bir şekilde ifade etmek isteriz ki, sahada gerçekleştirilen ilk değerlendirmelere göre bölgemizdeki yangınların elektrik hatlarından çıktığına ilişkin somut bulgu bulunmamaktadır.

Vali Elban daha önce ne demişti?
Vali Elban yangınların çıkış nedeni hakkında yapıtığı açıklamada, “Ildır’da başlayan dünkü yangınımız, gece 21.30 itibarıyla Ödemiş’te başlayan yangınımız ve hafta sonu Seferihisar’da, daha önce Foça, Aliağa’daki yangınlarımızın tamamı elektrik hatlarından kaynaklı olarak başladı. Yani elektrik hatlarından çıkan kıvılcımlar, hemen yakınındaki otları tutuşturup, onlar da kısa süre içerisinde etrafa ve ormana yayıldı. Dolayısıyla yangınlarımızla ilgili insan kaynaklı ya da sabotajdan kaynaklı yangınımız yok. Hem Ödemiş hem Çeşme hem Seferihisar hem de Foça’daki yangınımız, elektrik hatlarından kaynaklı olarak çıkmış durumda” demişti.